PORTRETUL MIRESEI (CALIN FILE DIN POVESTE)

Portretul fetei de imparat infatisat in culori stralucitoare , ne ajuta sa ne imaginam cu parul de aur , moale.In centrul tabloului sunt cei doi tineri.Privirea tuturor este atrasa de aparitia mirilor care ies din templu padurii unde a avut loc sfintirea iubirilor.

Portretul fetei de imparat are ca trasaturi dominante gingasia fabuloasa si puritatea care o fac sa pluteasca ,invaluita intr-o aura de basm.

Fata, careia ,,de noroc i-s umez ochii” vine in alai-i rochie purtindu-si cu gratie trupul frumos. Albul stralucitor a rochiei exprima puritatea ei asociata cu un mers usor ,,aproape plutitori, asemenea celui a zinelor padurii”.

Comparatia populara ,fata-i ,,rosie ca marul” tradeaza emotia vie care o stapineste , infatisind in acelasi timp tineretea si fragezimea chipului.Ochii ca oglinzii miscatoare ale sufletului imprumutind ceva din termenul ud al florilor de padure dezvaluie fericirea pe care o simte in sufletului curat.

Gingasia fabuloasa a fetei ,parul stralucitor aproape de pamint.Bratele si urmele goale adauga un plus de frumusete portretului de uimitoare simplitate si eleganta.

Nunta imparateasca este o nunta fantastica :mirii, socru mare, nuntasii, lautarii.

descoperim astfel o nunta romineasca obisnuita cu invitatia asezati la masa.Dupa importanta lor, dupa gradul de rudenie, dupa ani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: